Internetbaserad KBT

Här hittar du som jobbar med internetbaserad KBT (iKBT) information om metoden, behandlarstöd, instruktioner och manualer.

Logga in

Vad är iKBT?

KBT på nätet innebär att patienten på egen hand arbetar med ett strukturerat självhjälpsmaterial via nätet och samtidigt har tillgång till individuellt anpassat stöd av en professionell behandlare. Det är en säker och evidensbaserad behandlingsmetod som utvecklats inom ett flertal olika områden. Behandlingen pågår ofta mellan 6 och 9 veckor. 

Samtliga behandlingsprogram innehåller kunskapsavsnitt som förmedlas via text, filmer och ljudfiler. Till varje avsnitt hör hemuppgifter och arbetsblad som patienten arbetar självständigt med. Behandlaren ger återkoppling en gång per vecka via textmeddelanden i Stöd och behandling eller via telefon. 

Innan behandlingen startar träffar behandlaren patienten för en ingående bedömning av patientens tillstånd och lämplighet för internetbehandling. Efter det tas beslut om behandlingsstart. 

För vem lämpar sig iKBT?

Patienter med följande diagnoser: depression, paniksyndrom, stress, insomni, social fobi eller ospecificerat ångesttillstånd.

Stöd för behandlare

Supportsida: Psykologpartners behandlarstöd

Utbildning

Planerad utbildning: 

Anmälan görs i Kompetensportalen.

Hänvisa gärna patienten att läsa mer om KBT på nätet på 1177.se.

Support

Teknisk support för Stöd och behandling, se Support och felanmälan.

Om du som behandlare har frågor eller synpunkter kring innehåll i programmen kan du maila stodochbehandling@regionkalmar.se.

Kontakta oss

iKBT-teamet primärvård