Arbetsgivare

Rutiner och riktlinjer om exempelvis vaccinationer och hälsokontroller/hälsodeklarationer för dig som är arbetsgivare eller chef.

Vaccination vård- och omsorgspersonal 

Vårdgivaren har ansvar för att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete.

Riktlinje för vaccination av personal inom vård och omsorg gäller personal  i Kalmar län.

Syftet med riktlinjen är att minska risken för att patienter/brukare utsätts för smitta och påverkan på verksamheten i samband med epidemier och utbrott. Riktlinjen baseras på Folkhälsomyndighetens Vägledning för vaccination av personal inom vård och omsorg.

Mässling

Se sidan Vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund

Bedömning av mässlingsimmunitet, riktlinje

Tuberkulos

Hälsokontroll avseende tuberkulos inför arbete eller studier/praktik inom hälso- och sjukvård, kommunal vård och omsorg samt förskoleverksamhet

Hälsodeklaration med avseende på tuberkulos

Provtagning för tarmbakterier inom restaurang- och livsmedelsbransch

Riktlinje avseende provtagning för tarmbakterier gällande personal inom restaurang- och livsmedelsbranschen

Riktlinjen från smittskyddsläkaren klargör när provtagning för tarmbakterier ska utföras på personal inom restaurang- och livsmedelsbranschen samt hur provsvar ska hanteras. Rekommendationen gäller verksamheter inom restaurang- och livsmedelsbranschen i Kalmar län.

Relaterad information

Rutiner vid skada med risk för blodsmitta