Här hittar du kunskapsstöd för dig som arbetar nära patienten.
Områden är indelade så att de överensstämmer med de nationella programområdena i Nationellt system för kunskapsstyrning.
Du hittar nationella rekommendationer på Nationellt kliniskt kunskapsstöd.
Är du patient eller anhörig hänvisar vi till 1177.se.
Akut vård innefattar tidig identifiering, riskvärdering, diagnostik och åtgärder utifrån symtom, tillstånd och skador som är tidskänsliga och potentiellt farliga för liv och hälsa.
Endokrinologi innefattar sjukdomar i kroppens hormonproducerande körtlar och metabolism samt diabetes.
Personer som drabbas av ohälsa ska snabbt få aktiva, samordnade och individanpassade insatser för att förbättra sin hälsa och kunna återgå i arbete.
Här hittar du vägledning och verktyg för att kunna erbjuda patienter behandlingsstöd i att förändra ohälsosamma levnadsvanor.
Rekommendationer och riktlinjer om behandling med och hantering av läkemedel.
Området medicinsk diagnostik är brett och rymmer såväl laboratoriemedicinska analyser av blod och vävnader som radiologiska och fysiologiska metoder för avbildning och funktionsmätning.
Nationella vård och insatsprogram psykisk hälsa, suicidprevention, våld i nära relation och hedersrelaterat våld.
Smittskydd omfattar ett brett fält - från förebyggande arbete till epidemibekämpning.
Vi utgör en expertfunktion som ska medverka till att vårdgivare bedriver vård av god kvalitet så att antalet vårdrelaterade infektioner hålls nere.
Området omfattar geriatrik, vård av multisjuka/sköra, palliativ vård och vård av personer med demenssjukdom. En del är preventivt och hälsofrämjande arbete med syfte att förebygga skador och ohälsa.