Forskningsmöjligheter

Inom Region Kalmar län finns goda förutsättningar att bedriva forskning.

Forskningssektionens arbete utgår från att skapa en god forskningsmiljö i Region Kalmar län och med strävan att alla medarbetare ska ha möjlighet till forskning och utvecklingsarbete och ha insikt om hur forskningsresultat växer fram och används. Något som i slutändan kommer patienten till del genom bättre kvalitet och säkrare hälso- och sjukvård.

Kontaktuppgifter forskningssektionen

Forskningskommittén är en strategisk grupp för forskning med målsättning att utveckla regionens akademiska miljö. Gruppen består av en bred representation från den kliniska verksamheten och med en representant från doktorandgruppen. Kommitténs arbete ska främja forsknings- och utvecklingsarbetet inom regionen.

Forskningssektionen erbjuder handledning i samband med etik-, metod- och statistikfrågor samt administrativt och praktiskt stöd vid kliniska studier. Att stödja beslutsfattare och chefer om ansvar och god forskningssed är också en viktig del i vårt arbete. På forskningssektionen finns datorplatser som regionens doktorander och forskare kan använda. Regionens forskningslabb erbjuder praktiskt stöd och analyser som inte finns vid de kliniska laboratorierna. Sektionen bedriver även kursen medicinsk vetenskap för ST-läkare och har ett nära samarbete med medicinska e-biblioteket. Regelbundet anordnas forskningsseminarier för medarbetare i regionen.

Till Region Kalmar läns ansvar hör att medverka vid finansiering, planering och genomförande av klinisk forskning inom hälso- och sjukvården.

Region Kalmar län ger sina medarbetare möjligheter att ansöka om medel för att bedriva forskningsprojekt, handledning, doktorand- eller postdokmedel.

Ansökan görs via Researchweb

För att erhålla interna forskningsanslag premieras forskningsprojekt där det finns en anknytning till våra partneruniversitet Linköpings Universitet och Linnéuniversitet.