Studiecirklar i person- och familjecentrerat arbetssätt vår 2023

Nu startar KC nya omgångar studiecirklar i person- och familjecentrerat arbetssätt. Studiecirklarna riktar sig både till medarbetare inom regionen och länets kommuner.

• Publicerad: 21 dec 2022 08:29

Kunskap om person- och familjecentrerat arbetssätt är en viktig del i omställningen till nära vård. Som deltagare i studiecirkel får du möjlighet att dela med dig av erfarenheter och reflektioner i en mindre grupp med medarbetare från region och kommun och även patienter och anhöriga.

Nya tider för studiecirklar under vinter och vår 2023

• 3 april
  • 17 april
  • 8 maj

Petra Liljemark, arbetsterapeut på Arbetsterapin och fysioterapin på Länssjukhuset Kalmar har gått studiecirkeln.

- Patienten är ju expert på sin sjukdomshistoria och hur den påverkar vardagen, säger Petra Liljemark. Det är viktigt att utgå från patientens berättelse, erfarenhet och förhoppning i vårdplanen. Vi i vården behöver mod att våga bemöta och respektera patienten, bjuda in patienten till att vara delaktig i sin vård.

Vill du delta i en studiecirkel?

Läs mer och anmäl dig på Kompetensportalen – sök på studiecirkel.

För frågor kontakta

Kalmar: Camilla Ed Sjöbäck, camilla.sjoback@regionkalmar.se